American Collage of Sports Medicine (ACSM) utfører en årlige studie over kommende treningstrender. her er de ti på topp trendene for 2022.

  1. Bærbar teknologi

Bærbar teknologi som pulsbånd, smartklokker, aktivitetsmålere og GPS trackere har vært en stor trend siden 2016, og vil fremdeles være det i 2022.   Siden vi har vært inne i en pandemi i verden så har denne trenden fått ett ekstra push de siste årene. Treningssentrene måtte holde stengt i lange perioder fra 2020 og alternative motivasjonsformer har blitt viktige for den enkelte. Vi i Spenst ser at trenden flater ut og at den sosiale delen knyttet til trening er sårt etterlengtet.

  1. Trene hjemme


Da pandemien kom og treningssentrene måtte stenge ned, har salg av hjemmetrening økt. I tillegg har vi sette en økning av hjemmetrening knyttet til online trening og Livestream trening innen gruppetrening. Dette er et tilbud som er positivt mottatt og gir muligheter til å både trene hjemme og på treningssenter med større frihet. Det finnes flere forskjellige digitale løsninger som treningssentre og andre aktører tilbyr for hjemmetrening.

  1. Trening ute

Flere tok tak i utetrening under pandemien, men antall som trener har ikke økt. Det man ser i trenden er at de som trente før pandemien fant nye måter å trene på. Vi på Spent er opptatt av å være med deg hele veien og heier på variert trening både utenfor og innenfor senteret. Derfor har vi et nytt belønningsprogram som gir deg poeng ved bruk av bl.a Strava utenfor senteret og motiverer deg til å tenke langsiktig for å bygge gode treningsvaner som kan vare livet ut. Kombinasjonen av inne og utetrening har også vært et tilbud under pandemien som viser medlemmer i Spent har satt pris på. Under Min side kan Spenst medlemmer hente ut online timer for utendørs og hjemmetrening. I tillegg har vi inngått et samarbeid med LesMills online trening, som gjør at man har tilgang og kan velge instruktører, hva man vil trene, hvor man vil trene og når man vil trene til en rabattert pris. Vi ser at hvis våre medlemmer kan velge når og hvordan de skal trene, skaper det merverdi for våre medlemmer og på sikt tror vi det kan være grunnen til at våre medlemmer vil fortsette sitt månedlige medlemskap hos oss.

  1. Bruk av frivekter i styrketreningen


Trening med frivekter som kettlebells, stang med vektskiver og manualer er en voksende trend. Vi ser at flere eldre og kvinner søker til frivektstrening. I tillegg har pandemien resultert i at flere unge fra 15 år søker til treningssentre for å trene styrketrening. Erfaringen man får i styrketrening på treningssenteret kan enkelt også gjøres hjemme og i ferier med litt ekstra fantasi rundt bruk av vannflasker i stedet for frivekt, sandsekk eller gummihjul osv. Her har instruktørene vært flinke til å komme med gode ideer og forslag til medlemmene. CrossFit/High Energy trening med egen kropp er noe vi ser er populær treningsform.

  1. Vektkontroll via trening

Det er fortsatt viktig med sundt kosthold, samt å holde seg aktiv for å kunne ha et godt imunforsvar og god helse. Hos Spenst kan alle medlemmer få tilgang til personlig trener og/eller veiledere som bistår og legger til rette for treningsplan og treningsform som passer for både trening på senteret og utenfor senteret ut fra medlemmets behov. Vi ser at flere ønsker seg en online Personlig Trener (PT) og blir motiverte av å ha en fast kontaktperson som kan være tilgjengelig også når man ønsker å trene hjemme, på ferie eller ute i naturen fremfor å måtte komme inn på senteret for å ha en Personlig trener time.

  1. Trening med Personlig Trener (PT)

De siste årene har en Personlig Trener (PT) blitt mer tilgjengelig via internett og digitale løsninger. Personlig Trenere har blitt dyktigere til å tilpasse seg sine kunder og mer synlige i treningssentrene. Dette har resultert i et økt behov og en vekst i dette tilbudet. Spenst ser at bruk av Personlig Trener har vært avgjørende i å oppnå målet for mange medlemmer.

  1. Intervalltrening med høy intensitet (HIT trening)

HIIT (Høy Intensitet trening) har væt en svært populær form for trening helt siden 2014. Spenst ser at trenden fortsetter og flere konsepter innen gruppetrening, løp og styrke kombinerer konsepter vil bli tilgjengelige i 2022 for våre medlemmer. 

  1. Trening med egen kroppsvekt

Grunnet den globale smittesituasjonen med Covid-19 og Omnikrom har flere oppdaget treningsformen hvor man kun bruker egen kroppsvekt. Kroppsvektstrening er enkel trening hvor man bruker egen kroppsvekt som motstand i enkle eller mer komplekse bevegelser.

  1. Online live og on-demand treningstimer som kan utføres hvor som helst

Dette er et tilbud som har vært tilgjengelig lenge, helt siden 80 tallet da vi kunne følge videoer av Jane Fonda osv. Men produktene har blitt bedre og de digitale løsningene tilgjengelig på flere flater som internett og apps. Dette har gitt større muligheter og medlemmer kan ta del i treningssenterets tjenester utenfor senteret. Vi så en økning av bruk av digitale tjenester under pandemien, men vi vet at dette aldri vil erstatte instruktøren og verdien av det sosiale man opplever når man trener sammen med andre.

  1. Coaching innen helse/velvære

Helse og velvære er viktigere og viktigere. Det er større bevisstgjøring rundt hvor viktig det er å holde seg i form. Flere og flere ser verdien av helse og velvære i forhold til psyken. Vi ser flere og flere mentale trenere innen helse og velvære og regner med at denne trenden vil fortsette.

Kilde: Acsm